Vælg den rigtige kunst til kontoret

At indrette og dekorere et kontor med kunst kan være utroligt svært, da der er mange ting, man skal forholde sig til. De fleste ønsker, at kunsten på kontoret skal skabe en atmosfære, der både afspejler et positivt miljø, men som også afspejler personligheden bag kontoret. Derudover ønsker de fleste også, at kontoret skal emme af professionalisme samtidig med, at eventuelle kunder skal føle sig afslappede og velkomne. Her er en liste over de ting, der er værd at vide noget om, når du skal vælge den rigtige kunst til dit kontor.

  1. Førstehåndsindtryk

Førstehåndsindtrykket er altid yderst vigtigt. Det første en person ser når man træder ind i et rum eller på et kontor har stor betydning for, hvordan personen bliver påvirket. Det er allerede her, at ens mening om virksomheden eller medarbejderen bliver påvirket. Derfor er det en god idé at placere det bedste stykke kunst på den væg eller ved den væg, man først ligger mærke til på kontoret. Derefter skal man også gøre sig nogle overvejelser om, hvilket indtryk det er, man ønsker at skabe og finde lige netop det stykke kunst, der udtrykker dette.

  1. Farver der matcher

Firmaets stil og farve skal naturligvis følge med, når man dekorerer sit kontor. Derudover er det dog også vigtigt, at du omgiver dig med farver, der får dig til at føle dig hjemme og får folk omkring dig til at føle sig velkomne og afslappede.

  1. Lad være med at begrænse dig selv

De klassiske kunststykker der plejer at hænge på de fleste kontorer er bl.a. kendte kunstnere som Picasso. De fleste mener og tror, at når man bruger de gamle kendte kunstnere, er det et tegn på, at man er god til at indrette sit kontor. Nu om dage kan man sagtens købe yngre kunst og endda som plakater og samtidig bruge færre penge. Det gode ved at bruge lidt færre penge er, at du har mulighed for at skifte dit kunst ud lidt oftere. Det er også med til at skabe god dynamik for dig på din arbejdsplads.

  1. Blandet kunst

Kunst er mange ting. Det er både portrætter, skulpturer, vaser, malerier osv. Man kan dog sagtens blande forskellige typer af kunst for at skabe et kontor, der tiltaler dig og dine kollegaer. Du kan sagtens have kunst, der samtidig har en funktion. Det kan være små hylder med indbyggede kroge, hvor du kan placere små skulpturer, keramik, vaser mm.

  1. Skab dit eget look

Som nævnt tidligere er det vigtigt, at du omgiver dig med ting, der får dig til at føle dig hjemme. Derfor kan det være, at du skal gå dine egne veje og skabe dit eget look i stedet for at stræbe efter at ligne alle de andre. Du kan sagtens mikse forskellige typer af kunst og farver, så længe det giver mening for dig. Jo mere tilpas du føler dig i dit arbejdsmiljø, jo mere produktiv vil du opleve at være.

Indret dit værelse med plakater

Plakater har i flere årtier været et hit rundt på forskellige værelser i verden. Disse plakater har dog efterhånden fået en mere dekorativ karakter i forhold til indretningen. Førhen hængte man plakater op uden at tænke så meget over indretningen, de skulle bare vise din stil og interesse. Her er nogle tips til, hvordan plakater kan bidrage til indretningen af dit værelse.

  1. Farver

For ikke at gøre værelset alt for uoverskueligt for øjnene der ser, så kan det være en rigtig god idé at kigge på de forskellige plakaters farver og nuancer, inden du hænger dem op. Prøv så vidt som muligt at hænge de mørke plakater sammen og de lyse plakater sammen. På denne måde skaber det en ro i rummet.

  1. Rene linjer

Endnu en ting der skaber ro og overskuelighed for beskueren er rene linjer. Når du hænger plakater op, kan det være klogt at lade plakaternes kanter og linjer følge hinanden, så det bliver naturligt at se på. Det kan også være, at du vælger at hænge dine plakater formet som et hjerte. Her kommer plakaternes kanter højst sandsynligt ikke til at følge hinanden, men da de sammen skaber en form, vil det have det stadig have den rolige effekt på beskueren.

  1. Rammer

Det kan også være en idé at tilføje en ramme til din plakat. På denne måde får plakaten en helt anden karakter. Den kommer til at fremstå mere som et billede, hvilket kan virke mere elegant og sofistikeret. Det behøver ikke at være de traditionelle rammer, det kan også være, at du vælger at lave din egen personlige ramme, der passer lige til netop til det udtryk, som du gerne vil have frem.

  1. Symmetri

Har du forskellige størrelser af plakater, kan du hænge den største i midten. Herefter kan plakater af mellem størrelse komme og til sidst i yderkanten kan de mindste plakater hænge. Dette giver et flot æstetisk look og er med til at skabe symmetri til dig, der ønsker dette udtryk.

  1. Tema

Måske har du flere plakater med samme tema. Det kan bl.a. være plakater med sport, musik, filmstjerner eller andet. Her kan du lave områder på værelset, hvor du hænger plakater med samme tema sammen. På denne måde kan man skabe flere rum i rummet.

Nu er der rig mulighed for at gå i gang med at hænge plakater op, der lige netop fremviser det udtryk, som du gerne vil have frem i dit værelse.